Chladný závan umění v Rudolfinu

A COOL BREEZE

Říká se, že ty nejlepší věci jsou zadarmo a u výstav, které se v posledních letech konají v majestátní budově Rudolfína, to platí dvojnásob. K další návštěvě  mě povzbudila předchozí povedená expozice Nervous Trees konceptuálního umělce Kryštofa Kintery – na výstavu přišlo přes 160 000 lidí a stala se tak nejnavštěvovanější akcí v Rudolfinu za poslední 4 roky.

Teď velkorysé novorenesanční  prostory hostí sochařská díla zobrazující lidské tělo  – a to od umělců z celého světa – A COOL BREEZE. Chladný závan až děsivého hyperrealismu, který vám způsobí husí kůži a němý úžas.

Jedná se o skupinovou výstavu sochařů z celého světa a Galerie  Rudolfinum k této příležitost vydala fotografiemi obohacenou doprovodnou publikaci s texty kurátora a vyjádřeními umělců.

Výstava je opravdu kvalitní a navíc v prostorách, které je dobré vidět. Vchod do Galerie Rudolfina je dostupná bočním vchodem a mimo to je také sídlem České filharmonie, která tam svou činnost zahájila v roce 1896  koncertem, který dirigoval sám Antonín Dvořák.

Mě osobně nejvíc zaujala socha australského umělce  Rona Muecka a jeho neuvěřitelné dílo  MAN in a boat, které jedinečnou výstavu otevírá.

Pojďte se i vy  nechat uvést v upřímný údiv nad technikami, které se dnes používají v moderním sochařství – A COOL BREEZE trvá až do 11. srpna.

259 Čtěte více

Napsala: Simona
Zdroj obrázků: Simona

#PRAHA

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *