Protože i Praha si zaslouží špica suvenýry!

Česká republika je náš domov a my ho prostě milujeme. Přestože některé z nás touhy zavedly do jiných koutů světa, ostatní zase stále někde cestují, rádi se vracíme zpět. Z velké části hraje roli rodina a přátelé. Nicméně obecně máme rádi Česko a vždycky nás to sem bude táhnout. Například zdravotní péče dotovaná státem. Příroda, kde se člověk nemusí bát o život, když ho kousne hmyzák. Turistické značení – fakt je někdy o nervy podnikat výlety v zahraničí. A co takhle české pivo a utopenec, nebo nakládáný hermouš za půl sta. Ano i ty české ceny nám v zahraničí chybí…

Jak už jsme si před časem vytyčily náš cíl. Myslíme si, že nejen Brno, ale celá naše krásná země si zaslouží lepší suvenýry, kterými se cestovatelé, studenti a turisti mohou pochlubit. Chceme vykřičet do světa ANO – robot je opravdu české slovo. ANO – jsme země velmi sofistikovaných orlojů, ze kterých jde snadně i nesnadně vyčíst čas. Jsme hrdí na náš venkov a všechny tradice s ním spojené. Jízda MHD je životní styl a ne nadarmo jsme největší konzumenti piva na světě. – Protože pivo máme prostě nejlepší!

 

Prvních šest vlaštovek právě vypouštíme. Odkaz na Bedřicha Smetanu ve formě not ze závěrečného velkého zpěvu “Český národ neskoná” Slavnostní zpěvohry o 3 dějstvích Libuše. Neuvěřitelně v nás vzbuzuje patriotismus a neopomíjíme také že Bedřich Smetana je autorem vrcholného díla Má vlast. Od umění k technologii. I když náš národ není proslulý vyspělou robotikou. Kořeny hledej zase u nás! Slovo robot vymysleli naši geniální bratři Čapkové – jeden spisovatel, druhý malíř. Dodnes velkým překvapením pro cizince! Naši velkou chloubou, za kterou se sjíždí celý svět jsou středověké astronomické hodiny z počátku 15. století, ke kterým se váže mnoho pověstí. Jak už jsme zmínili u šaliny…ona to je vlastně stejná mašina jako tramvaj, jen si ji rádi pojmenováváme po svém v různých krajích. Tramvaj symbolizuje náš životní příběh. Jedeme, tak nějak spolu, tak nějak někam. Zastavujeme se, rozjíždíme se. Nejvíc jsme se rozjeli od revoluce – Naše tramvaj skrývá malou symboliku. Najdeš ji? Dalším suvenýrem je cibulák z Dubí. Náš folklór nám pomáhá zůstat, kým jsme. A udržet si mentální zdraví. Doba je rychlá a dějiny zrádné. Kdo ví, jestli tu ještě zítra budem? A proto je u nás zdrávo jednou za čas se vrátit ke kořenům. Pivo je náš zdaleka nejlepší a nejznámější vývozní artikl. Daleko za ním jsou semtex a pervitin a to doma nechcete! My Češi vypijeme nejvíc piva na hlavu na světě. Zkouší nám konkurovat Bavoráci, ale jsou měkcí.
.
.
Tak to tady máme. Mini pražskou kolekci skládající se ze zápisníků, plátěnek, magnetů a otvíráků na pivo. Doufáme, že potěšíme nejen turisty, ale i patrioty jako jsme my. Pište nám nápady, rady a připomínky. Posílejte fotky a komenty – vy nás motivujete a už se nemůžeme dočkat až vyrobíme suvenýry pro všechna naše krásná města!
.
.
Celou kolekci můžeš vidět tady:
PRAŽSKÁ KOLEKCE

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *