Hurá do knihovny Václava Havla!

Vyhlášení vítězů prestižní literární ceny Magnesia Litera se blíží, a už 18. ročník!

Ještě máte tři příležitosti si naživo poslechnout nominované a taky hlasovat v kategorii Kosmas cena čtenářů.

V knihovně teď v pravidelných večerech probíha takový literární advent, jehož vyvrcholením bude 7. dubna vyhlášení vítězů v živém přenosu.

Datum mi v diáři svítí červeně, abych si úplně zbytečně zdůraznila nedotknutelnost tohoto večera. Co Vám budu povídat, těším se na něj jako přítel na Apple Key Notes.

Výhoda je, že tyto akce v knihovně nevyžadují žádnou registraci, prostředí je přívětivé a komorní. Nebudete se tak tolik ostýchat klást autorům zvědavé otázky.

Během první – ze čtyřdílné série čtení, mě zaujala diskuze s Jakubem Szántóem, nejen o jeho prvotině Za oponou války, ale taky o jeho vzrušující práci zahraničního zpravodaje na Blízkém východě. Chladnou mě taky rozhodně nenechala ani charismatická persona básníka Petra Borkovce, který úryvky ze své sbírky Herbář k čemusi u publika vyvolával pravidelné výbuchy smíchu.

A neubránila jsem se uznalému pokyvování hlavou, když Michal Švanda popisoval, jak do své sbírky povídek zakomponoval myšlenku Hemingwaye, že literatura je ke spisovateli stejně nemilosrdná jako k toreadorům korida.

Prostě příjemně a taky užitečně strávený večer v dobré společnosti.

Ještě se máte možnost zúčastnit dalších čtení, a zažít tak tuhle jedinečnou atmosféru na vlastní kůži. Konkrétně od 19:00 v KVH:

20.3.2019

27.3.2019

2.4.2019

Hlasovat pro knihy, které byly vydané v roce 2018 můžete na MAGNESIA LITERA

         

   

 

Napsala: Simona
Zdroj obrázků: Magnesia Litera a Simona

#PRAHA

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *