Jazzový parfém

Napadlo by vás, že hudba může vonět? Ač je jazz směs mnoha hudebních stylů, tak jeho název vznikl podle nezaměnitelné vůně jasmínu. Možná proto, že stejně jako jazz, navozuje tato rostlina dobrou náladu a bojuje proti depresi. Samotný jazz také těžko zaměníte, že?

Vznikl sice až ve 20. století, ale od té doby se stihl rozrůst do mnoha podžánrů a je těžké ho charakterizovat. A rozrůstá se stále. Právě jeho různorodé podoby se v těchto dnech linou přímo naším Brnem. Už od roku 2002 se v Brně koná Jazzfest Brno a seznamuje příznivce jazzu s aktualitami tohoto žánru. O klasický jazz ale také nepřijdeš. Festival má na svém webu u každého interpreta ukázku, takže nemůžeš šlápnout vedle. Určitě si tam najdeš interpreta, který ti bude vonět.

Na festivalu najdeš účinkující nejen z ČR ale doslova z celého světa. Přiletí za námi až z Peru, USA, Jihoafrické republiky, Brazílie, Indie či přijedou z bližšího Slovenska, Polska, Maďarska nebo Rakouska.
Festival probíhá až do konce dubna, ale pokud máš svého favorita, dlouho neváhej! Festival je rok od roku populárnější a koná se zejména v menších klubech, které podtrhnou jazzovou atmosféru, a ty se kapacitně nenafouknou!

Nestihl sis včas koupit lístek? Nejsi zrovna v Brně? Nevadí! Ve spolupráci s Českým rozhlasem Vltava si můžeš některé dřívější koncerty nechat vonět ze záznamu, který je přístupný po 11 dní.

Mně na první dobrou zavoněl koncert 25. 4. , na kterém vystoupí několik uskupení z brněnské JAMU. Jedinečná možnost poslechnout si několik druhů jazzu na jednom místě a možná vidět budoucí jazzovou superstar.

Kompletní program najdete na webu:

JAZZ FEST BRNO

 

Napsala: Magda
Zdroj obrázků: Jazz Fest Brno a ilustrace od Peas in heart

#BRNO

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *