Sezóna farmářských trhů je tady!

Sezóna proutěných košíků a plátěných tašek na voňavé farmářské nákupy je zase zpět! Sláva! Tak ráda dávám sbohem zbytečným sáčkům, pesticidům a vajíčkům stresovaných slepiček. Kromě samotných nákupů, ze kterých má člověk prostě radost, miluju jejich atmosféru. Usměvavé lidi, živou hudbu, dobré jídlo a kávu.

Praha oplývá tolika trhy, že je těžké se v jejich kvalitě a harmonogramu vyznat. A upřímně není trh jako trh. Jistě, pohodlné jsou nákupy v blízkosti práce, školy nebo příbytku, někdy ale stojí za to vycestovat za hranice své čtvrti.

TOP 3 

 

Trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad (Jiřák)

středa – sobota

8 – 18

8 – 14

Proč vyrazit tam? Protože tam seženete úplně všechno – sazeničky, květiny od pana Bystrého, který se pěstování po vzoru svého táty věnuje už od mala, křupavý chleba z Hostivaře, excelentní uzeniny Rybník vyráběné ze zvířat, které se pásly v chráněné krajinné oblasti a taky vajíčka ze Svinař. Navíc většinou bývá v sobotu i živá hudba

Za pár dní jsou Velikonoce a to je rozhodně ideální příležitost trh navštívit. Na pátek i sobotu je připravený speciální program pro děti i dospělé pátek (14–18 hod.), sobota (10–13 hod.) – můžete si vyrobit pomlázku, namalovat kraslici. V sobotu vám zazpívá svým podmanivý hlubokým hlasem charistmatický  Iby Pop

Taky se mi líbí, že se trhy propojily se sousední prodejnou BEZOBALU a  27.4. budou od 9:00 přímo na místě probíhat workshopy o tom, jak bez obalů žít a jak jim říct ne.

 

Trhy na Heřmaňáku (Řezáčovo nám., Holešovice)

soboty 9 – 14

Trhy jsou menší, ale komorní atmosféra má taky něco do sebe. Stánek tam mívá kavárna Alchymista – kafe vám udělají do hrníčku, nebo do skla.

Každopádně je lepší si přivstat, protože na vajíčka od sympatického pána z vesnice nedaleko od Prahy stojí fronty.

A pozor – poslední sobotu v měsíci se farmářský trh změní na blešák s oblečením, knihami, nádobím. Nemusíte se předem registrovat a za 50 Kč si můžete přijít prodat své věci, které stojí za to.

Stánek tam taky mívá dobročinný obchod Sue Ryder –  oblečení můžete nejen kupovat, ale také jim nějaké své poklady věnovat.

 

 

Náplavka (Rašínovo nábřeží)

soboty 8 – 14

 

Na Náplavce je atmosféra více kosmopolitní díky velkému množství cizinců. Určitě je tady výběr největší, ale doporučuji těm, kteří mají rádi davy. Je to pěkný šrumec.

Každopádně, ať už vyrazíte kamkoli, nezapomeňte si oblíbenou plátěnku od Peas in Heart, kterou prostě na odpovědné bio nákupy potřebujete.

Napsala: Simona
Zdroj obrázků: Simona & Peas tým

#PRAHA

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *