Po čertech talentovaný  filharmonik

Josef Dvořák

Další hříšník je po čertech talentovaný člen České filharmonie, milovník jazzu a argentinského tanga. Původně hrál na klavír, ale většina jeho kamarádů hrála v o něco zábavnějším smyčcovém souboru, což byla pro mladého klučinu velká motivace ke změně. Volba padla na violoncello a nutno podotknout, že se povedla. S Českou filharmonií hraje už úctyhodných 44 let a vzdušných mil má za sebou jako kdejaký dopravní pilot – na cestách tráví průměrně 2 měsíce v roce.

A jaké zážitky mu nejvíc utkvěly v paměti? Sympatický pan Dvořák s úsměvem vzpomíná  třeba na zájezd do Austrálie, který Filharmonie absolvovala těsně po revoluci. Konkrétněji na výjev českých rodáků, jak je dojatě vítají na druhé straně zeměkoule a taky fakt, že se mohli vykoupat v Indickém oceánu. Tehdy to byl dost emotivní zážitek, což je pochopitelné. Rád se taky vrací do Japonska, kde si díky zájmu veřejnosti umělci připadají jako rockové hvězdy.

Pokud se chcete s filharmoniky potkat jinde než na koncertě v Rudolfinu,  určitě zajděte do Pivnice u Rudolfina, kam se tradičně chodí „na jedno” po koncertech.

A abych nezapomněla. Pan Dvořák vzkazuje: „Choďte na klasiku a nenechte si ujít Open Air na Hradčanském náměstí, který proběhne v červnu. To je vždycky neobvyklý zážitek.“ Česká filharmonie

Open Air Festival 

259 Čtěte více

Napsala: Simona
Zdroj obrázků: Česká filharmonie, Kv2audio

#PRAHA

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *