Na střeše Lucerny to žije!

Výhled z Lucerny

Výhled z Lucerny

Tahle vůbec první pasážová stavba nabízí nevšední zážitek a úplně jiný pohled na rušné velkoměsto. Sezóna začala tuto neděli a i vy máte možnost si užít skvělé atmosféry. Už i sama cesta na střechu je dobrodružná  – vyveze vás tam  legendární páternoster a po zaplacení  stokoruny nejspíš neminete známého kavárníka a správce pana Ondřeje Kobzu, jak se snaží rozproudit společnost a vyzývá k akci. Třeba nabídkou drinku pro toho, kdo zahraje něco na outdoorové piano. Pokud na piano nehrajete, nezoufejte, drink si můžete koupit. Do 15.8. se můžete dozvědět i něco o historii Lucerny z textů na všudypřítomných dobových válcích.

Výhled z Lucerny

Výhled z Lucerny

Palác byl dokončen ve dvacátých letech minulého století stavitelem –  dědečkem Václava Havla, a přesně podle jeho vize se stal ztělesněním všech aspektů architektury moderního města. A podle všeho se jeho představa o tom, že na střeše bude rušno se podle všeho naplňuje.

Výhled z Lucerny

Výhled z Lucerny

Na střeše jogíni zdraví slunce, křtí se knihy, probíhají tam filmové projekce a diskuze se zajímavými osobnostmi po vzoru tzv. Pátečníků, kteří se sdružovali kolem Karla Čapka za 1. republiky. Taky se tady  během posledních let vybudovala komunitní zahrada – spíše  tedy symbolického rázu, s workshopy a přednáškami.

Střecha je otevřena od 19.5. každou neděli a pondělí od 15:00 do setmění. A to až do konce října.

No tak hurá na střechu!

Napsala: Simona
Zdroj obrázků: Simona

#PRAHA

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *