Kam do sekáče aneb Týden udržitelnosti vrcholí

Ve středu vrcholí Týden udržitelnosti, který se slaví napříč Evropou a pokud se i vy zamýšlíte nad tím, jak se chovat k planetě šetrněji, zkuste místo nákupů v rychloobrátkových řetězcích zajít do sekáče.

Processed with VSCO with c1 preset

Dnešní doba svádí k přebytkům na všech frontách, zbytečného oblečení nevyjímaje. Přitom je ho všude tolik – takového, které někdo nechce, ale druhému udělají radost. Je originální, někdy absolutně nenošené, a ještě k tomu za hubičku. Chápu, že každý na to není, ale podle mě je sekáč ta nejšetrnější „recyklace.”

Proto jsem se rozhodla s vámi sdílet moje osobní tipy na nejlepší nákupy z druhé ruky.

 

Obchod neziskovky Sue Ryder ve Štěpánské

Všimla jsem si, že tam chodí i dost mužů, kravaťáků, a odposlechla jsem, že jim prý nenošené oblečení věnuje třeba Marks & Spencer a podobné řetězce. Zahlédla jsem tam taky nenošené košile a kravaty s cedulkou a samozřejmě kvanta bot a oblečení pro ženy.

P.S. Nemusíte jen kupovat, můžete i darovat.

sue-ryder.cz

 

Anglický sekáč – hned vedle Bageterie Boulevard na Ipáku

Každý den mají nové zboží. Je tam moc příjemná paní, která vám oblečení ráda odloží a případně ochotně poradí. Ceny jsou cca od 150 Kč do 300 Kč.

 

Hrabárna Kobylisy – přímo na zastávce Štěpničná

Tenhle sekáč  je vůbec nejlevnější a zásobuje dost výběrových sekáčů. Musíte se tím sice doslova prohrabat, ale stojí to za to! Ceny jsou v průměru 30 Kč za kus.

Pokud vás téma udržitelné módy a upcyklace  zajímá, podívejte se na estonský snímek Co se nenosí, který se promítal i během  tohoto svátku udržitelného chování.

 

Napsala: Simona
Zdroj obrázků: Simona, Priscilla Du Preez

#PRAHA

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *