Brno → město studentů

Když otevřou web MUNI,
to pak lidi čumí!
To je fakult, lidí, oborů
a možností rozšíření obzorů!

 

Brno, pivo, kocovina, skripta, zkoušky, zápočty, student, praxe, Masaryk, práva, pedák, filda. Taky tě napadá to co mě? MASÁRNA! Neboli Masarykova univerzita. Letos slaví jubileum! A protože je to takové, které zas bude, až my tady už nebudeme (asi) – za 100 let, tak se do toho obula ve velkém. Však také prodělala za svůj dosavadní život velký pokrok. O tom si ale můžeš přečíst na jejich stránkách, mě jako absolventa zajímá spíš ta oslava.
Blíží se její vrchol. Nečekej ale dort a sfoukávání svíček. Místo toho je tu nálož kultury, vědy, historie, jídla.

15. 6. 2019 propukne na brněnském výstavišti smršť všech zmíněných věcí. Můžeš si tu trsnót s Vojtou Dykem (Měla jsem možnost slyšet ho zpívat naživo, a to teda chceš!💚), zabékat si s cimbálovkou, ochutnat to nejlepší z brněnského gáblíka či nechat namíchat drink podle vlastní chuti. Třeba tu objevíš i obor ke studiu! MUNI nabízí i studia na univerzitě třetího věku, pokud máš pocit, že se tě studentská léta už netýkají.😂 Kromě buněk sluchových a chuťových si přijdou na své i děti, které tu dozajisté unavíš. A pokud vydrží opravdu dlouho, tak je určitě nadchne připravený ohňostroj.

Program oslav ale není omezen pouze na tento den. O víkendu probíhají dny absolventů, tak se mrkni, jestli tě třeba neshání. Nebo si zahraj na Poštu pro tebe sám a sežeň své spolužáky. Do podzimu je také možné navštívit výstavu k tomuto jubileu.

PS: Snažila jsem se najít, proč je jméno této univerzity právě po našem 1. československém prezidentovi. A musím uznale pokývat hlavou, že si to zaslouží. Návrh na zřízení 2. univerzity podal již za Rakouska – Uherska. A trvalo 20 let než to mohl celé rozjet.
A víš, že má univerzita svoji sonátu? Jejím autorem je hudební velikán Leoš Janáček, který tak vyjádřil podporu jejímu vzniku.

 

Enjoy the ride (through your life) with Masaryk 💙

Pozor – limitovaná edice 😱 !!!

a poštovné zdarma😲

 


Napsala: Magda
Zdroj obrázků: peas team a GO TO BRNO

#BRNO

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *