Letní filmování nejen ve štatlu

Beru Jošta, flašu, kokino
a spěchám v létě na kino!

Anna s Joštem

Mám léto ráda, a když je hezky, jsem nerada někde zavřená. A ač jsem filmomil, tak to platí i o kině a může být klimatizováno sebelépe. Letní kina nebo také letňáky či promítačky beru jako možnost k dohnání těch filmů, které jsem přes rok nestihla.  Už se znám, takže vím, že za světla půjdu v létě spát těžko. A proč nevyužít toho, že můžu do kina s kelímkem lahodného moku podle chuti a nikomu to nevadí. Nebo se zabalit do deky jak doma v obýváku.
Letňáky mají jedinou nevýhodu, obvykle nepromítají za nepřízně počasí. Jak se k předpovědi aktuálně staví, najdeš obvykle na webu daného kina. Chvíli už v tom Brně jsi, tak víš, že když prší v Bástru, nemusí nutně i v centru.

Špilas

Letní kino na Špilberku

Špiláci nechávají o programu hlasovat své fanoušky. Letos už výherce máme, tak jen mrkni, kdy a na co půjdeš. Hned na začátku tě upozorním, že kino je z boku stavby. Nejedná se o hlavní nádvoří hradu, jak si občas bloudící myslí. A tady je dobrá zpráva – nemusíš až nahoru! Co tě čeká dál? Odbavení je rychlé, za tu chvíli, co tu organizátoři jsou, je všechno promakané. Mají tady také vlastní záchody, takže si ušetříš schody až na nádvoří. Když ti po výšlapu vyprahne v krku nebo vyhládne, není problém – mají tu bohatou nabídku alka i nealka nápojů a studených i teplých pochutin.
To, že se o nás hezky starají, vidíš na rychleji a rychleji vyprodaných akcích a rozšiřování repertoáru.
Tudíž jediné, co chybí nabalit do peasové plátěnky, je svíčka, ať si pak při tom výhledu můžeš udělat romantiku. Ať už přímo u plátna, kde je famózní výhled na noční Brno, nebo si najdeš nějakou vyhlídku.

Letní kino Brno – Městské divadlo Brno

Ideální místo, když jsi v centru na pivu a napadne tě, že bys večer završil/a filmem. Plátno je nataženo ve dvoře Městského divadla v Brně. Pro občerstvení jsou ti dispozici hned dvě restaurace v areálu a rychlookénko „se vším nutným“. Film můžeš sledovat i pod střechou, takže tady se promítá i za deště. Místa je možné rezervovat online.

Morgal

Scalní letňák – Moravské náměstí

Jak již název napovídá, jedná se o „letní verzi“ kina Scala. Promítá se na nádvoří Místodržitelského paláce. Neděs se názvu, je to ta budova s výstavami přímo za zadkem sochy Jošta. Takže jakou plátěnku s sebou víš. 🙂 Nabídka promítaček je opět široká a o dobroty se bát nemusíš – postará se o ně kavárna MORGAL přímo uvnitř paláce.

Letní kina jsou v Brně rok od roku oblíbenější, takže podle ekonomických pouček je logické, že když je poptávka, rozšiřuje se i nabídka. Přímo ve štatlu můžeš sicnout ještě na Dominikánském náměstí v Letním kině Brno – střed. Pokud chceš vidět svůj film s nádechem noblesy, zajdi do Vily Löw – Beer.

Já se třeba těším do Amfiteátru v Čertově rokli na Lesné, které má kouzlo i bez filmů. Na místo dojdeš osvěžujícím lesoparkem. Nebo klidně dojeď na kole, bruslích či koloběžce. Přijde ti to daleko? Možná máš blíž Dělnický dům v Židenicích, který oproti loňsku promítá častěji. Máš tip na nějaký další letňák? Napiš ho do komentářů, ať o něj nepřijdeme.

Těším se, že se někde potkáme. Víte, jak mě poznáte? Přece podle naší plátěnky!

Pivko v Morgalu

Hantec aneb to naše brněnské nářečí

štatl – centrum města 
sicnout-sednout

Napsala: Magda
Zdroj obrázků: Morgal, Filmové léto,

#BRNO

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *