Cesta z města

Říkala jsem si, že je čas vybalit nějaké tipy na výlet, pokud se už odmítáte potit mezi betonem a ocelí,  a taky se nechcete mačkat na pivních zahrádkách. Čeká-li vás nedeštivý víkend, tak si naplánujte cestu vlakem – zejména pokud celý týden přejíždíte hlemýždími kroky po rozpáleném asfaltu. Bude to příjemná změna. Jo a omlouvám se, ale na Karlštejn vás nepošlu. Ani po několika návštěvách jsem si cestu nahoru neoblíbila a vždycky jsem si akorát připomněla, že je to vlastně jen prazvláštní přehlídka nevkusu.

Pozn. Uvedené kilometry platí pro cestu autem.

V lese

1, Sv. Jan pod Skalou – 24 km

Krásný výšlap při kterém vás sluníčko nezmorduje, protože se cesta klikatí lesem. Odměnou za těch několik kilometrů v nohách vám bude dechberoucí pohled na nekonečné lesy.  Sv. Jana jsem si zamilovala hned při první návštěvě a moc ráda se tam vracím. Taky se nezapomeňte napít z místní studánky, a když budete mít štěstí, můžete mrknout do ateliéru malíře Jakuba Špaňhela.

Lesní cesta

2, Nelahozeves (Rodiště Antonína Dvořáka) – 30 km

 Nenechte si ujít Dvořákovu stezku- chodil tudy k příbuzným do Kralup. Vy to zkuste obráceně a začněte na nádraží v Kralupech. Můžete se krásně projít  až do jeho rodného domu pod zámkem v Nelahozevsi a samozřejmě navštívit i nádherný renesanční zámek.

Panenský Týnec

3, Panenský Týnec – 51 km

Je libo trochu magie? Navštivte nedostavěný gotický chrám, který je tvořen z 20 metrů vysokých stěn vzbuzujících respekt a vyvolávajících zvláštní mrazení po zádech. Traduje se, že tamní půda je plná  energie a léčí nemoci. Ačkoliv na tyhle věci moc nevěřím, od té doby, co jsem se tam mihla, jsem ani jednou nemarodila!

A kam si dát svačinu na cestu? No přece do Peasové plátěnky!

259 Čtěte více

Napsala: Simona
Zdroj obrázků: Simona, Unsplash, Wikipedia

#PRAHA

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *