SU(U)D, co vás svalí s sebou!

Malý krámek hrůz, Rocky horror picture show, Ultrabeton, Sladká Charity, Pán z Prasečkova, Vražda na večeři, Vánoce u Ivanovových, Robert L. Vrba, DJ Schafff. Jsou vám tyto nesourodé názvy (jména) povědomé? V Brně mají jedno společné – Soubor Unikátně Unylých Divadelníků (SUUD). Hrají divákům od roku 2000 hry všech žánrů – muzikály, komedie, dramata. Zkouší stále nové žánry a kousky. Mají také svoji vlastní tvorbu (Hlavně si nezapomeň vzít do Ráje ty lyže, Evžene!, BasteLastBlaffordské mordy, Pusťte mlhu!, Co se stalo s Jamiem?).

 

Začínali jako dramatický kroužek na brněnském

gymnáziu, teď jsou již několik let stálým souborem

v Bezbariérovém divadle Barka v Brně.

 

V jejich aktuálním repertoáru je představení Pusťte mlhu!, což je autorským počinem jednoho jejich člena – Roberta L. Vrby (Foundermovies). Diváci jsou během představení přeneseni do doby natáčení černobílých klasických hororů. Na podiu právě probíhá natáčení filmu Zásnuby s hrůzou, jehož režisér je odhodlán natočit snímek svého života. Za každou cenu! Herci přináší chvíle napětí, detektivní zápletku, také ale vtipné momenty a nečekané rozuzlení. Za velmi vydařené považuji nápad o propojení klasického divadla s videoprojekcí, která posouvá děj či jej dokresluje (opravdové scény z natáčeného filmu). V nové sezóně si můžete s herci zabroukat v muzikálu “Co se stalo s Jamiem?” hity od Janis Joplin, Elvise Presleyho, Queen, Kurta Cobaina či Marylin Monroe, které vás přenesou do psychiatrické léčebny.

V neposlední řadě se skvěle pobavit u komedie Vražda na večeři, kterou herci přenesli z filmového plátna přímo před vás. Jak si myslíte, že dopadne příběh muže, který se rozhodne, že je chytřejší než nejlepší detektivové světa? A všechny je sezve k sobě domů.
Přijďte se podívat 1. 9. na Špilberk do Letního kina, kde již 3. rokem zahájí SUUD další sezónu, ve které chystají premiéru vůbec první pohádky v jejich repertoáru.

Nespoléhejte na lístky na místě a raději kupujte na GOOUT
Na fotky ze zkoušek a představení můžete na webu souboru SUUD nebo je sledovat na Facebooku.

PS: A víte, koho tam můžete vidět s nimi na jevišti? No přece mě!;)

Napsala: Magda
Zdroj obrázků: SUUD

#BRNO

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *