Pěškotoulkař Ladislav Zibura

Ladislav Zibura (Instargram)

Já znám Ladislava Ziburu jako cestovatele, jehož prezentace vlastních cest je spíše one man show, a  spisovatele, který o svých cestách prostě píše knihy. Údajně je to porod, ale když to čtete, tak to je lehkost sama (což porod není a vím, o čem píšu). Já tomu říkám  odpočinkové čtení. Ale prý je také novinář a copywriter.

 

Knihy nakupujte na princladik.cz

 

Měla jsem možnost jeho knihy číst, ale zmíněnou one man show jsem ještě nenavštívila. Teda toto jsem mohla tvrdit do pondělka, protože minulý týden mi to konečně vyšlo. Princ Ladík přijel do Brna, které je prý jeho srdeční záležitostí, a měl tu přednášku o svém stopařském výletu po Evropě. Ano, tentokrát si zvolil jako prostředek dopravy stop. Pokud ho neznáte, tak Laďa cestuje v podstatě ekologicky. Zdolává náš svět na kole, pěšky či stopem.

Magda u kina Scala

Musím napsat, že jeho přednáška byla tou nejzábavnější, jakou jsem kdy poctila svou přítomností. Mně slovo “přednáška” evokuje spíše pohled na vysokoškolskou aulu plnou sedaček, kde hledám místo, aby mě nebylo moc vidět, a pak tam obvykle znuděně sedím a snažím se vnímat, později neusnout. Toto byl přesně opačný případ a doporučuji před začátkem vyprázdnit močový měchýř. Nejen kvůli délce, ta vzala 2 hodiny, ale zejména kvůli záchvatům smíchu, které chytá celý sál. Ano, Ladík opět vyprodal Scalu. 473 míst lidí hltající spisovatelovi zážitky a fotografie. Vzhledem k tomu, že je kinosál pod úrovní chodníku, tak vás tu neruší ani váš ani cizí telefon.

Další super věcí je, že tady si můžete vzít do sálu nejen nealko, ale i alko, které vám přichystají v místním baru. Tudíž žádná velká multikinová ždímačka peněženky. Scala je má intimní záležitost a určitě jí věnuju ještě nějaký peas příspěvěk, protože ted už bych byla kárána za délku. 😀 Neodpustím si ale tip, ať mrknete na její web a najdete si tam své srdeční zážitky. A Ladík přijede k nám do Brna zase v prosinci, tentokát do Semilassa. Pokud vás jeho performance láká, moc neváhejte! Bývá vyprodáno dlouho dopředu.

Napsala: Magda
Zdroj obrázků: Magda, Ladislav Zibura Instagram, Princ Ladik

#BRNO

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *