Kajtování po B/brněnsku

JDE SE NA TO

 

Co budeme potřebovat?


Špejle, lepidlo, lepicí pásku, papír, barvy dle libosti – zkuste aspoň tempery, provázek a nejdůležitější dětskou fantazii.

Ne, není třeba se obávat, nebudu nikoho nutit kutilství nebo do extrémního sportu. Vlastně naopak. Chci vás pobídnout k tomu, abyste se aktivně vrátili do dětství. Ale vše může začít podobně jako můj článek. Pro ty z vás, kteří jsou na tom jako já a kombinace zmíněných věcí jim vyhodí husinu, naštěstí existují již hotové exempláře v obchodech. Ano, jsou to ” papírový” draci. Povinná podzimní výbava. A zábava. Že je to blbost? Tak si to představte. Krásný víkendový den, fouká vítr a svítí slunce. Vy se vhodně obalíte vrstvami, namažete lepeňák, protože venku vyhládne. Pro jistotu natočíte něco teplého do termosky. Utáhnete pohory a na záda dáte batoh s povinnou podzimní výbavou. Jo! Ještě sluneční brýle! A jdeme, klíče schovat do kapsičky na zip za peněženkou. A kam vyrážíme? Tady jsou mé návrhy.

1) Sídliště Lesná

Do této architektonické památky se dostanete bez problémů eMHáDéčkem. Uprostřed sídliště je louka, kde můžete nechat svého draka vyletět do oblak. Kdyby se nedařilo nevadí. Na Lesné o vás bude dobře postaráno, takže určitě najdete místo k zahřátí příp. Čertova rokle je zárukou příjemné podzimní procházky. Nezapomeňte na selfie v Amfiteátru.

 

 

2) Panská Lícha

Jen o pár zastávek výš než louka na Lesné, je Panská Lícha. Respektive tak se jmenuje zastávka, kde byste měli vystoupit. Když uvidíte ten prostor před sebou, pochopíte proč. 🙂 Krásná velká plocha, kde dračí muži, ženy i děti pořádají sjezdy. Tady to lítá skoro vždycky. Až vás ten mizející zázrak na obloze přestane naplňovat, můžete se projít k Panské Líše jako takové. Lesem se dostanete ke stájím a výběhu koní. Můžete se tu občerstvit v místní restauraci (nenabízí koňské maso, buďte v klidu). A pak to nechat slehnout po cestě do Bílovic nebo Obřan.

 

3) Obřany

Místní pouštění patří k těm nejdobrodružnějším. Ale jestli jste někdy lovili kešky, tak vás tu nic nepřekvapí. Místní cyklostezka je proslulá, ale tentorát nechte bicykly i inline doma. Musíte jít směrem do Bílovic kolem hospůdky Na Konečné, a to by mohl první zádrhel. Až se dostanete ven, jděte podél vlakové trati a hledejte díru v plotě. Ano, tak jednoduché to je. Když se nezadaří, dojdete do kraje lišky Bystroušky a náruč vám nastaví sokolovna. Když se zadaří, jděte za nosem nahoru až k velké louce a hurá narovnat tětivy!

 

4) Brněnská přehrada

Tady asi není, co dodávat. Stačí najít vhodné místo a chytit vítr! Jak s drakem, tak kitem! Ještě je je občas vidět.
Šťastný let!

Chodíte pouštět draky? Prozradíte nám kam?

Napsala: Magda
Zdroj obrázků: unsplash

#BRNO

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *