Struny podzimu

Podzim už začíná většině lidí snižující se teplotou notně brnkat na nervy a kultura se z venkovních prostranství zase vrací do tradičních útrob divadel, koncertních sálů a klubů. Už několik sezón se míjím s všudypřítomnými vizuály a teasery na festival Struny podzimu. Tentokrát jsem se rozhodla zjistit, jak je festival profilovaný a jestli tam bude něco zajímavého i pro mě. A bylo. Našla jsem v programu manželské a klavírní duo Dennis Russell Davies & Maki Namekawa, kteří mě svojí hrou doprovázeli celé sváteční odpoledne (28.října). Rozhodně si vyberete i vy. Kromě nevšedního zážitku z hudby, budete mít možnost nahlédnout do méně známých pražských prostor nebo prostor pro hudební akce neobvyklých. Festival je jedinečný v tom, že propojuje moderní vážnou hudbu napříč žánry a taky tím, že představuje začínající tváře hudebního průmyslu.

Hoďte za hlavu podzimní letargii a nechte si pohladit duši tóny strun světových i českých umělců. Ještě máte šanci sehnat lístky na pár posledních vystoupení. Čeká vás klavír, hip hopové rýmy a bubny.

STRUNY PODZIMU – SÁLY

DOX

6.11. Uznávaný skladatel Michael Gordon  &  Mantra Percussion kvarteto Zemlinsky rozjedou hned několik hudebních kompozic v jindy chladných prostorách galerie moderního umění DOX.

 

X10

8.11. Violoncellista Jiří Bárta zahraje Bacha v industriálních prostorech divadla X10!

 

C. BECHSTEIN

10.11. Dennise Russella a Maki Namekawa zahrají skladby Johna Cage ve vinohradském pianocentru C. Bechstein.

 

LUCERNA

13.11. Anglickými rýmy a chytlavými beaty vás do varu dostane kultovní hip-hopová kapela De la soul s předskokanem bubeníkem Chrisem Davem.

 

Napsala: Simona
Zdroj obrázků: Struny podzimu

#PRAHA

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *