Luxusní výstava umělce, který fakt umí!

Daniel Pitín

Výstava obrazů Daniela Pitína (na snímku)

Nedávno jsem po čase vyrazila za kulturou. Miluju Rudolfinum. Nejen budovu samotnou, která je opravdu neuvěřitelná, ale akce, které se tam odehrávají. Může to být koncert České filharmonie nebo právě výstavy, které jsou dokonce zdarma! A zrovna ty výstavy, které najdete v Rudolfinu budu ty, které budete doporučovat dál.

Už jsem o některých psala a když jsem vyrazila na Daniela Pitína, tak jsem neměla žádná extra očekávání. Čekala jsem prostě výstavu. Záhy jsem ale zjistila, že je to TA výstava. Na téma, co je to vůbec umění, se vedou různé polemiky, ale v momentě, když jsem viděla jeho díla, tak jsem měla jasno. Ano, tohle  je bezesporu umění. Nemusela jsem si číst nudné kurátorské texty, které si stejně všichni tahají z paty, a přesto, jeho dílo mluvilo za vše. A přímo k pozorovateli. Jeho tvorba má nápad, myšlenku a taky  je zní jasný umělcův nepopiratelný um. Znáte to, někdy se člověk snaží umělce pochopit, ale ať na to koukáte, jak chcete, tak to prostě necítíte.

Samozřejmě to bude zase jen a pouze subjektivní pocit, ale já jsem byla upřímně zaskočená. Napadlo mě: „Jak to, že jsem o něm nikdy předtím neslyšela?“ Každopádně Daniel Pitín se tímto významným entré zařadil mezi moje nejobdivovanější současné mladé umělce.


Napsala: Simona
Zdroj obrázků: Galerie Rudolfinum, Magazin Aktualne, Simona

#PRAHA

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *