Otevřete oči, pěkně dokořán!

Národní divadlo

Jste v matičce Praze na studiích, nebo tady pracujete a nestíháte žádné velké výpravy? Narazila jsem na perfektní program právě pro vás – Prahou s očima dokořán. A upřímně, není to jen pro naplavené nováčky. Nemůžu říct, že bych měla po 6 letech života pražský místopis v malíčku, a už vůbec ne všechny její poklady. Občas se dostanu někam a nemám tušení kam. Někdy mám zásek, že si ani třeba nevybavím, k čemu dojdu, když se dostanu na konec Revoluční a nejspíš vám z hlavy ani neřeknu jaký most je nejblíž Národnímu divadlu (Karlův?). A přesně z tohoto důvodu mě zaujala příhodná a přínosná iniciativa nadšenců historie a architektury. Ti tady musí mít absolutní žně.

Průvodci

Praha je „vobouchaná“ uplynulými stoletími a protkaná skrz na skrz zajímavostmi a legendami. Myslím, že jejich množství by hravě zajistilo námět na celoživotní hobby. Minimálně se ale projdete na čerstvém vzduchu a dozvíte se zajímavosti, díky kterým se budete cítit více jako místní, a ne tolik jako „naplavenina.“ Projekt vznikl spontánně, z malé skupinky kamarádů, ze které se začala postupně stávat větší a větší skupina. Zájemců i průvodců začalo přibývat.

Chobotničky z 2. patra

Praha je prostě tak krásná, že je hřích, nedostat se ji víc pod kůži a nezvednout hlavu nahoru k těm nádherným štítům, fasádám a vůbec ke všem těm krásným budovám, u kterých si říkáte, jak je možné, že je někdo vůbec postavil. A hlavně s očima dokořán. Vybrat si můžete z široce zaměřených procházek. Kdo má chuť, může poodhalit tajemství Vyšehradu, zjistit kam Karel IV. chodil na pivo nebo se vydat po stopách Chobotniček z 2. patra. S ochlazením procházky rozhodně nekončí.

Vycházky Praha


Napsala: Simona
Zdroj obrázků: Unsplash, Česká televize, Vycházky Prahou

#PRAHA

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *