TUNGSRAMSKÝ BETLÉM

Tungsram je malá kavárna na Kapucínském náměstí.
Tungsram je dobré kafe a spousta vína s klidným svědomím – nebolí po něm hlava a vodu dávají
automaticky.
Tungsram je výborná snídaně i svačina.
Tungsram je venkovní posezení s výhledem na Petrov. ( Jasně v létě.)
Tunsgram je filmová kavárna, kde nevisí filmové plakáty.
Tungsram je značka žárovek.
Tungsram je první podnik, který v Brně designoval Martin Hrdina.
Tungsram má majitele, kterému nikdo neřekne jinak než Čestmír, ač se jmenuje jinak.
Tungsram má svoji červenou dodávku, která vozí kávu po republice.
Tungsram má novou výlohu – XI. BETLÉM!

Café Tungsram je skvělým místem, pokud na tebe zrovna nevyšlo místo u topidla na Zelňáku a už máš pocit, že když si doma sundáš boty, tak ti upadnou nohy až u kotníků. Tady se zahřeješ, dáš si něco dobrého, vyměníš trhovou toitoiku za splachovací záchod. A nesmím zapomenout na milou obsluhu.

A zcela určitě se tu pokocháš! Provozovatel kavárny – legendární Čestmír – se před těmi 11 lety pustil do něčeho neobvyklého. Spolupracoval při zařizování kavárny s architektem a grafickým designérem Martinem Hrdinou. Martin má své stopy ve více podnicích v Brně, nevím, zda je náhoda, že do všech se ráda vracím, ale v jeho stopách se projdu jindy.

Martin Hrdina

V Tungsramu na tebe dýchne duch 30. let a jeho minimalismus, posedíš u dobového nábytku. Zcela určitě tu nepřehlédneš bar, který je tvořen promítačkovými světly od majitele a pásky 16 mm filmu. Tyhle proužky se promítají i do výmalby. Toto je pro mě pecka, protože je to ruční práce starou technikou. Malíř si vyrobil dřevěnou laťku a namaloval 300 různých proužků v různých tloušťkách ve 3 barvách. Nezapomeň se podívat i pod sebe – při rekonstrukci tu objevili původní podlahu.

Ač se jedná o malou kavárnu a je tu vlastně pořád plno, tak jsem nikdy neměla pocit hluku, který by mi vadil. Takže můžu doporučit i pro práci!

A miluju jejich letní okno! Tímto téměř francouzským oknem se propojí prostor kavárny a předzahrádky s výhledem na Petrov. A protože teď se toto využít nedá, tak ve spolupráci s Martinem a spolkem Kundery uvádí Café Tungsram svůj XI. BETLÉM TUNGSRAMSKÝ. Je to opět pecka a ty se můžeš stát jeho součástí. Ve výloze se totiž uvidíš i ty! Tak zajdi mrknout na jeden netradiční betlém v Brně.


Napsala: Martin Hrdina, Magda
Zdroj obrázků: peas in heart

#BRNO

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *