Noc v muzeu aneb když jsem za VIPku

Dostalo se mi velké cti! Byla jsem zapsána na seznam hostů pro vernisáž nové výstavy v Technickém muzeu. Rozuměj –  můžeš do muzea po zavíračce, najíš se tam a herna je volná. Když jsem se všemi v okolí vyřešila, v čem se na takovou akci hodí jít, tak jsem si přečetla, že se jedná o sportovní výstavu. A šla jsem se převléci. Nenapadá tě proč? Protože tohle není obyčejná výstava, kde jen chodíš a koukáš. Tady si můžeš věci vyzkoušet!

Cyklistika

Výstava mapuje počátek sportu v Brně. Je zaměřená na 4 oblasti – šerm, motorismus, veslování a  cyklistiku. Já o tom věděla akorát to, že tyto sporty jsou, takže pokud jsi na tom podobně, směle do „Techničáku“, kde se můžeš něco víc dozvědět a hlavně se tu zapotit! K vyzkoušení je tu retro kolo, trenažér veslování či váha, která ti odhalí, kolik máš v těle tuku. Já to vědět nechtěla. 😂

Největší zážitek mi přineslo kolo pro tělesně postižené, na kterém jet do kopce není žádná sranda! Stačilo mi pár metrů, abych se začala bát, že budu mít ramena jak paní Fibingerová (koulařka). Jako správný dospělák jsem si užila volnou hernu ve 3. patře, kde jsem byla o kousek blíž postavám z The Big Bang Theory.  Vyprav se sem raději odpoledne nebo vyčkej do letních prázdnin, kdy nehrozí obsazení dětmi ze škol.

Moje drobotina

Vstup máš samozřejmě i do ostatních expozic, kde tě čeká spousta zajímavostí. Já se vrátila do dětství, když jsem si mohla zas sednout do staré škodovky a zapérovat si na sedadle. Ženy asi upoutají více figuríny s dobovým oblečením, muže „Brno na dvou kolech“ s motorkami. Prostě si tu každý najdeme svoje. Aktuální info je samozřejmě na webu muzea.

Napsala: Magda
Zdroj obrázků: Magda

#BRNO

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *