Kluk, co dělá videa

JANEK RUBEŠ

 

„Janku, kdo vlastně jsi?” Chvíle napětí vystřídala upřímná odpověď: „Jsem kluk, co dělá videa… a nechce si nechat Prahu vzít.“

Jestli vám Janek přijde na videích HONEST GUIDE jako ten největší sympaťák, tak na živo je to ještě o nějaký ten level intenzivnější! Po pár minutách rozhovoru jsem měla pocit, že se známe léta a taky jsem došla k závěru, že bych si přála, aby alespoň jeden náš politik byl jako on! Bohužel na můj dotaz, jestli neplánuje jít do politiky zakroutil divoce hlavou. Zastává názor, že člověk, který chce opravdu něco změnit, by neměl mít jako prioritu chlubení se vlastními úspěchy. Nojono.

HONEST GUIDE JANEK

Janek s naši plátěnkou! ( Nemůžem se na tu fotku vynadívat!)

Úspěšnost projektu Honest Guide  je ale jednoznačná. Rozhodně svědčí o atraktivitě odhalování jádra tradiční Prahy v čistě turistickém galimatyáši. A že tradice netkví v trdelníku, ani guláši za 350 Kč se  s Jankem shodujeme. Nedávno taky vyšla kniha HONEST GUIDE, kterou Janek napsal, Honza Mikulka ji doplnil fotkami a Eliška Podzimková ilustracemi. Výsledkem je na první pohled zajímavý exemplář vyčnívající v šedi knižních novinek. Janek k tomu dodává: „Honest Guide je průvodcem pro nás, pro vás a knihou jsme si chtěli prostě udělat radost.”

HONEST GUIDE JANEK

Simča naše blogerka s Jankem

Janka jsem zastihla zrovna před schůzí městské rady, kam ho přizvala Hana Třeštíková. Sice tam může sdílet svoje nápady a doporučení, ale přiznává, že věci se moc nehýbou. S každým dalším projednáváním se problém zvětšuje a ne naopak. Proto prý všechno tak trvá. Líbí se mi, že Janek bere ochranu rodného města  jako svou přirozenou povinnost. A nebojí se na to jít  třeba i malou úsměvnou lstí, se kterou se mi svěřil –  vidí- li, jak se po Karlově mostě prohání někdo na koloběžce, zdvořile ho zastaví a řekne mu, že na druhé straně stojí policista dávající pokuty –  tohle zabírá! Rozhodla jsem se, že to budu dělat taky. Jeho nadšení pro věc je dost nakažlivé.

HONEST GUIDE JANEK

Janek si jako turista z cest vozí hlavně místní pochutiny, které podle něj dobře vystihují danou zemi, ale plátěnku Peas in Heart rozhodně nosit bude, protože je vyrobena v Česku a já dodávám, že mu dost sekne!

P.S. Pro knihu Honest Guide se můžete zastavit třeba do Radost Shopu na Bělehradské 120.

Chceš mít plátěnku jako Honest Guide boys?
Tady jsou a ještě ke všemu za bezkonkurenčních 190 Kč 💚

Napsala: Simona 💚
Zdroj obrázků: Simona

#PRAHA

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *