Tančící světýlka nad Brnem

Tak a je to letos za mnou. Měsíc nepoužitelnosti lidí v mém okolí, kteří jsou nevyspalí, s kocovinou nebo musí jít spát dřív, aby byli zítra večer fit. Na ohňostroje IGNIS BRUNENSIS. Každý rok Brno zachvátí mánie, kdy získávám pocit, že život bez barevných světýlek nemá smysl. Valná většina obyvatel se promění v broučky ženoucí se za světýlky. No upřímně…jde tam o ty kolotoče, protože normálně v cetru na náměstí je ti blbý tam těm dětem lézt a tady se vždycky najde blázen, který tě podpoří. Jde tu také o alkohol. Tady se snad i tvrdý točí do kelímku! Podle stavu lidí v okolí to tak vypadá. A v neposlední řadě jde o největší koncentraci párků v rohlíku, hranolek a langošů v celé Evropě.

Ano, chápeš správně. Já patřím k těm výjimkám potvrzující pravidlo. Mě tyto slavnosti za miliony nelákají. Moc nechápu, co lidi vede k tomu, že se sbalí a jsou ochotni stát s autem v zácpách nebo se cpát do šaliny, aby pak spíš neviděli barevné tečky s rychlou pomíjivostí. A byli ráno nevyspalí.

Je mi jasné, že jaké si to uděláš, takové to máš. Jde vzít deku, strávit odpoledne u vody a završit to romantikou pod bouchající oblohou. Počkat si, až se většina návštěvníků vleze do rozjezdu a jet si nad ránem v klidu domů. To ale pracujícímu vyjde tak o víkendu a ten máme opět většina, tudíž je opět narváno. Prostě kdybyste mě tam letos hledali, nepotkali byste mě. Stejně jako loni. Ale dostala jsem nedávno tip na místo, odkud je dobře vidět a lidí bývá pomálu, takže příští rok tomu dám možná opět šanci.
Děkuji tímto své sestře, která pro nás sem nafotila fotky přímo z místa činu, když já jsem se odmítla účastnit. Ona totiž patří k těm broučkům – nevynechá jedinou produkci!

Napsala: Magda
Zdroj obrázků: Sestra!

#PLACKY

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *