Trička s nápoVĚDOU

„Mohla bys napsat o našich tričkách pro děti?“
„Ehmmm..dobřeeee….“

Mnoho států má jasně danou etiketu oblékání dětí do školy. Někde si mohou vybrat, která z uniforem se jim víc líbí – v Chile a v Kamboži, v Japonsku nosí všichni skoro stejné, v Jižní Koreji se jedná o vysoce módní záležitost a třeba v Austrálii patří k povinné školní výbavě sluneční klobouk. A nesmím zapomenout – všichni známe klasiku Británie či taláry v Harrym Potterovi.

U nás v Čechách je to stále se opakující téma, které zatím vždy končí tím, že si děti mohou chodit, v čem chtějí. Rodiče mohou ráno řešit oblíbené „Toto já neska necu“ a paní učitelky nelichotivě poukazovat na aktuální trend tepláků. Někde jsem četla, že některé státy mají teplákovou formu uniformy. No ruku na srdce – když si budete moct vybrat do práce kostýmek (oblek) nebo teplákovku, co si zvolíte? Já se teda dětem nedivím.

I my máme v naší oděvní kolekci trička pro maláče a puboše. Trička připomínají i letošní výročí brněnských událostí.

Prvním je Nech se své(z)st šalinou připomínající rok 1869 a blížící se 17. srpen, kdy v Brně vyjela první šalina, a to z Moraváku.  Brno bylo vůbec prvním městem s provozem! A k dnešnímu dni se rovná světové úrovni. Musím uznat, že oproti Bruselu, který jsem nedávno navštívila, jsme fakt špička. Tamní „systém“ je pro návštěvníky dost zmatený a jak se mi svěřili místní, tak i oni občas dojedou jinam než zamýšleli. A nemusíme ani tolik na západ, ale stačí pohled třeba k Praze. Tam něco jako naše noční rozjezdy prostě nejezdí, takže buď šlap, nebo plať odvoz.

Obě naše trička jsou taky trochu tahák – šalinové gramaticky a druhé přírodovědně. Druhý model má na sobě dvoušroubovici – Peas of my DNA. Příjmení Mendel nás v rámci našeho vzdělávání neminulo asi nikoho. Ani to, že je považován za zakladatele genetiky – proto dvoušroubovice. A kromě brněnské univerzity, která nese jeho jméno a letos slavila rovnou stovku, tak i samotný Mendel měl v červenci 197 let od svého narození. Skoro dvě stovky roků, co ho vzpomínáme. To už si zaslouží mít svůj objev na tričku, ne?

Obě trička jsou ze 100% bavlny a skrývají ještě jednu školní pomůcku  – mají na sobě vlajku ČR. Takže volba pro zahájení školního roku je jasná, ne? Trička z přírody s nápadem, historií a pomůckou. 😉

Trička máme unisexová, takže pro celou rodinu! To teď dost frčí! Takže ohákni  sebe, mámu, tátu, sourozence, děti, babi i dědu a hoďte si na sebe svoji jedinečnou rodinnou uniformu!

Už přemýšlíte nad školní výbavou pro sebe či vašeho školáka? Mrkněte taky na naše sešity, které jsou eko a při jejich tisku šetříme i tiskárnu. 😉

Napsala: Magda
Zdroj obrázků: Magda

#BRNO

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *