Zažijte město jinak!

Rok se s rokem sešel a už zase budete mít možnost vidět pražské ulice a celé čtvrtě v přívětivějším a osobnějším světle.  14. ročník úspěšného  projektu Zažít město jinak je na spadnutí. Nezapomeňte si rezervovat sobotu 21. 9.  a vytipujte si to nejzajímavější z bohatého programu.

Minulý rok jsem se do této neotřelé sousedské slavnosti zapojila aktivně na Praze 7 v Jirečkově ulici. V kancelářských prostorách jsem si udělala bazárek s oblečením, který svým hraním oživil kamarád DJ Teejay.  Přítel míchal drinky na improvizovaném baru na ulici a španělský kamarád nabízel výtečnou tradiční polévku Salmorejo. A byl to opravdu zážitek! Den utekl jako voda, všichni na sebe byli pro jednou milí, usměvaví a přátelští. Nakonec jsme se domů dostali až v ranních hodinách plni dojmů z nových lidí a zážitků. Člověk konečně vidí, kolik skvělých lidí se schovává za šedivými zdmi zdánlivě prázdných domů. Je to akce, která sousedy i návštěvníky sbližuje a taky bych řekla, že je to jedna z mála možností, jak se v dnešní době seznámit analogicky. Takže telefon klidně nechte doma a oddejte se přirozené komunikaci. Já se tentokrát půjdu podívat pouze jako návštěvnice třeba do Karlína.

Komplet program zde: Zažít město jinak

Letošního ročníku se bude účastnit až 85 míst po celé Praze a taky dalších 27 měst. Slavnosti jsou pro návštěvníky zdarma, ale je třeba si uvědomit, že akce pořádaná spolkem AutoMat vyžaduje i nějakou tu podporu. Přípravy jsou náročné a akce se dává dohromady celý rok.

Akci můžete podpořit tady: Staň se duší města

Napsala: Simona
Zdroj obrázků: Simona

#PRAHA

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *