Brno přes displej

Jistý způsob pekla, který nám pomáhá – chytré telefony. Máme je skoro všichni. Pojďme mrknout na to, jak je můžete využít v Brně – na brněnské aplikace. Najdete si tu něco všichni – právě přijíždějící prváci i rodilí mluvčí.

Easy Brno

Jsem tu nový a ztracený!

Tak určitě nejsi sám a i my zdejší rodilí mluvčí máme občas problém. Naštěstí je tu Easy Brno – průvodce po Brně, kde najdeš vlastně všechno. Najdeš jak dopravu, tak i tipy pro volný čas, místa, kde ti bude poskytnuta pomoc, ale taky třeba nejbližší bankomat nebo poštu.
Občas data dojdou a wifi je jen uvnitř, nezoufej, je tu Offline mapa Brno a ta tě pomůže vysekat z nejhoršího! Dokonce tu máme appku na pomoc při jazykové bariéře! Na Google play si totiž můžeš pořídit Česko – brněnský slovník jako helping s hantecem!

Idos (z leva) Easy Brno (z prava)

Doprava

Přeprava z místa na místo je tu základ. Pro mě sem patří appka IDOS, která vám je schopná během pár vteřin najít spoje z místa, kde právě jste. Pokrývá kompletně městskou hromadnou dopravu Brna (možno nastavit i jiná místa), a to ve dne i v noci. Ukáže, v kolik jedete, jestli má spoj zpoždění a kdy budete na vytouženém místě. Pokud jste jako já – chroničtí líní nestíhači, vaším pomocníkem by se mohla stát IRIS. Ta ukazuje přesně, kde se daný spoj v aktuální čas nachází. Tudíž snadno zjistíte, zda to stíháte, zda je nutné se rozběhnout nebo v klidu dojít a prostě počkat na další.

Veřejné dění

Brňáci pro Brno – tahle appka není pouze pro Brňáky, ale pro všechny, kterým není úplně lhostejné, co se děje okolo. Tady nabonzujete, pokud ve svém okolí objevíte něco, co je třeba napravit. Může to být přerostlý keř kryjící značku, propadající se chodník nebo přeplněný koš. Kdyby se vám nechtělo zabírat místo v paměti telefonu, stačí najet na jejich webovky a tam problém zapsat.

Data Brno

Pro fajnšmekry

Tady začnu u webu data.brno.cz, protože tady se vám vyfiltrují fakt pecky např. zobrazení míst ve 3D, kultura, vegetace v okolí, ale také třeba aplikaci, která ukazuje Brno ve fotografiích v roce 1968. Mám pocit, že tady se meze nekladou.  Prostě si najdeš okruh svého zájmu a webovky ti najdou dostupné aplikace.

Brno ve fotografiích v roce 1968

Chce se mi napsat, hlavně odtrhněme oči od přenosného telefonu, ale stejně mi to nedá: „Jaké appky nejvíce pomáhají vám?“

PS: S našimi plátěnkami máte záchytné body hned u sebe. 🙂

Napsala: Magda
Zdroj obrázků: peas team

#BRNO

Co ty na to?

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *